3.7.11

pedal to the metal..


Nok en forklekjole er ferdig. Eller, dette er vel mer en vest.. Blomstrete stoff handla inn på Panduro ( faaarlig butikk..nesten like farlig som Husfliden!!) i 50 x 70 cm. Det er akkurat for lite til en kjole! Men vest burde funke bra det også! Og note to self; neste gang du skal sy på noe søtt og fint noe på kjolen, gjør det før du syr delene rette-mot-rette sammen...! Fryktelig upraktisk å gjøre det etterpå, å måtte lirke og lure..
Nå ser det ut som jeg har kasta bildene inn her.. men jeg og blogger er ikke verdens beste venner hva isett av bilder angår... (tips om hvordan forholdet kan forbedres mottas med takk :) ) 

I helga fikk vi besøk av mommom! Og hun hadde med seg et kjoleprosjekt; polarfleece, og kjempetøft stoff som hun hadde tenkt skråband/kanteband og appliksjon! Sistnevnte piece of pie... kantebånd, not so much! Learning by doing er det noe som heter, og vi har da lært at; hjemmelagede skråband ikke skal lages ved å klippe strimler i stoffets bredde, for så å bruke skråband-duppedingsen og strykjern! Nå nei du, det ligger nemlig litt i ordet: skråband! Man må nemlig klippe strimlene i stoffets trådretning! Aha.. da hadde vi for lite stoff til skråband i heilinga etter applikasjon og rette skråband..
Og tabbesying i polarfleece anbefales ikke... det holdt på å gå skikkelig skeis ved applikeringen, men det gikk seg vel til. 

Det er gøy å sy! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen her! Jeg leser alle kommentarer og sette kjempestor pris på tilbakemeldinger :)